Nieuwsflits2014-01-16 - Wagyu 100% raszuiver nu ook verkrijgbaar bij Jan's vlees


Wagyu 100% raszuiver !     Wagyu koe                                                                                    

"De kaviaar onder het rundvlees" worden de lekkernijen afkomstig van het Japanse Wagyu-rund wel genoemd. De export van deze runderen was tot voor enkele jaren streng verboden. Alleen de Keizer mocht het eten. De overlevering vertelt dat de dieren dagelijks werden gemasseerd en bier te drinken kregen om zo de keizer van beter vlees te voorzien.  Het drinken van bier is volgens kenners echter een fabeltje en het masseren werd vaak noodgedwongen toegepast vanwege de beperkte ruimte waarin deze beesten opgroeien. De beschikbare landbouwgrond was namelijk bestemd voor de teelt van rijst. Door de dieren te masseren stimuleerde men de bloedsomloop met als resultaat: beter vlees. Kenners beschouwen het vlees als het meest  malse en smaakvolle ter wereld. Het is sterk gemarmerd en het enkelvoudig onverzadigde vet smelt al bij kamertemperatuur. Het olielaagje dat daardoor op het vlees ontstaat is mede verantwoordelijk voor de ouderwets lekkere smaak.

Wagyu Rib-Eye

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat Wagyu runderen vanwege hun genetische eigenschappen zelfs tot 30% meer enkelvoudige onverzadigde vetzuren bevatten dan het veelgeprezen Angus rund.

Op dit moment kopen wij rechtstreeks van een Wagyu farm een os en zorgen zelf voor de slacht. Voordeel hiervan is dat wij kunnen beschikken over het allerbeste stukje rundvlees.

Mocht u interesse of meer informatie willen hebben belt u dan gerust met Jan’s vlees (055 5214353)


2013-07-10 - Persbericht


Persbericht


Certificaat Erkend Veluws Streekproduct voor Van der Valk Hotel de Cantharel in Ugchelen en Jan’s Vlees uit Apeldoorn
Assortiment erkende streekproducten uitgebreid met groenten- en kruidentuin en het Veluws Wolvarken

Erkend Veluws streekproduct Dinsdagavond 9 juli ontvingen directie en medewerkers van Van der Valk Hotel de Cantharel in Ugchelen en Jan Jansen van Jan’s Vlees uit Apeldoorn het keurmerkcertificaat Erkend Veluws Streekproduct uit handen van René de Bruin van Stichting Streekeigen Producten Nederland. Het keurmerk wordt verleend aan producten waarvan de grondstoffen uit de streek afkomstig zijn, de verwerking in de streek plaatsvindt en die worden geproduceerd met oog voor milieu, natuur en dierenwelzijn. Hotel de Cantharel en Jan’s Vlees hebben al belangrijke stappen gezet in de verduurzaming van hun bedrijfsvoering en het sluiten van regionale kringlopen. De erkenning met het Erkend Veluws Streekproduct is hiervan een bevestiging.

Foto door: Marleen Sahetapy Fotografie

Het keurmerk Erkend Veluws Streekproduct is in 2012 gelanceerd door het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) en Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). Doel van het keurmerk is om echte Veluwse streekproducten onder de aandacht van de consument te brengen en zo te laten zien dat de Veluwe naast natuur ook op culinair gebied veel te bieden heeft.

Het Veluws Streekmenu
Van der Valk Hotel de Cantharel heeft al geruime tijd met veel succes het Veluws Streekmenu op de kaart, met daarin zoveel mogelijk erkende streekproducten van de Veluwe. Om het menu compleet te maken teelt De Cantharel sinds kort ook haar eigen onbespoten groenten en kruiden in de moestuin die is aangelegd achter het hotel. Na de oogst worden de groenten direct verwerkt in de eigen keuken en verwerkt in de gerechten. Verser kan haast niet. Het groenteafval wordt verzameld en gevoerd aan de varkens van Jan Jansen die worden gehouden in de bossen bij Vaassen. Uiteindelijk wordt het vlees weer opgenomen in de menukaart. Hiermee is de cirkel gesloten. De groentetuin is daarnaast het decor voor bijzondere outdoordiners in het veld waarbij de seizoenen en de oogst het menu vormgeven.

Het Veluws Wolvarken
Jan Jansen fokt op kleinschalige wijze het Veluws Wolvarken op weilanden en een bosperceel in de buurt van Vaassen. Het wolvarken is een van oorsprong Hongaars varkensras (Mangalica). Dit traag groeiende varken staat bekend om de uitstekende kwaliteit van het vlees en het spek. Jansen voert de varkens met zoveel mogelijk voer uit de regio. Na de slacht worden de varkens verwerkt tot ham, spek en worst. De beste delen komen rechtstreeks op het bordje van de consument. De vleesgroothandel Jan’s Vlees belevert een groot aantal restaurants in de omgeving van Apeldoorn met het Veluws Wolvarken en andere vleesproducten.

Toeristisch potentieel
Tijdens de feestelijke overhandigingen van de keurmerkcertificaten op 9 juli benadrukte René Holm, directeur van het VBT het belang van echte streekproducten voor de verdere ontwikkeling van duurzaam toerisme op de Veluwe. De Veluwe is een sterk merk met een grote naamsbekendheid in het hele land. Dit merk moet verder geladen worden met kwalitatief goede dienstverlening en hoogwaardige producten. Het streekproduct is daar zeker een onderdeel van.

 

Voor meer info:
SPN:
René de Bruin 0317 420224
info@erkendstreekproduct.nl
www.erkendstreekproduct.nl
www.mangalicavlees.nl


2012-09-13 - Mangalica farm Vaassen (video)


Onlangs heeft het nieuwsblad de Stentor uitvoerig aandacht besteedt aan onze wolvarkens. Hiervan is ook een filmpje verschenen op You tube (link). Deze wolvarkens zijn te vinden op onze Mangalica farm in Vaassen.

Kijk voor meer informatie op de website van www.mangalicavlees.nl